Ce arma psihologica au folosit englezii impotriva Germaniei naziste
germanianazistiadolf hitlerrazboiberlin
O noua carte care a aparut in Marea Britanie descrie cateva secrete din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Potrivit cartii respective, mai multe documente confidentiale care au fost descoperite in buncarul lui Adolf Hitler din Berlin arata faptul ca, la ordinul lui Winston Curchill, englezii au lansat impotriva Germaniei naziste o "arma psihologica", care avea rolul de a demoraliza populatia din diferite orase.
Daily Mail scrie ca aeronavele militare din Marea Britanie au aruncat in Germania in cadrul mai multor misiuni speciale milioane de copii ale asa-numitului "plan Beveridge".
Prin acest demers, britanicii intentionau sa il inlature de la putere pe dictatorul nazist Adolf Hitler.
Planul Beveridge reprezenta de fapt un proiect al unui "stat al bunastarii", care urma sa fie aplicat imediat dupa ce Germania nazista ar fi capitulat si era creat in mod special de o echipa de experti specializati in propaganda si manipulare.
Englezii doreau astfel sa descurajeze populatia si sa o indrepte impotriva guvernului Reich-ului nazist.
Astfel, Churchill a dat ordin ca mai multe milioane de copii ale raportului Beveridge din anul 1942 sa fie traduse in limba germana, iar apoi acestea sa fie aruncate deasupra Berlinului cu avioanele de bombardament britanice.
Noua carte a fost scrisa de John Micklethwait si Adrian Wooldrige, doi cercetatori care au descoperit cum britanicii au bombardat Germania cu pliante, in loc de bombe.
Potrivit acestei carti, in prima saptamana a conflictului, aviatorii britanici de la Royal Air Force au aruncat circa 6 milioane de pliante peste Germania.
Pliantele il acuzau pe Adolf Hitler ca era preocupat mai degraba de cucerirea unor noi teritorii, decat de soarta populatiei civile germane.
Cartea "The Fourth Revolution: The Global race ro Reinvent the State", arata cum mai multe copii ale raportului Beveridge din 1942 au fost descoperite in buncarul secret al lui Hitler, din Berlin, imediat dupa ce aliatii au cucerit capitala Germaniei naziste.