Mai jos ne-am propus sa facem o lista cu obiceiurile pe care le au primii dintre ei si pe care le-ai putea imprumuta cu usurinta si tu. Nu iti garantam ca vei ajunge urmatorul Elon Musk, dar vor reusi, cu siguranta, sa iti schimbe viata in bine.
Daca si tu esti pasionat de revistele de business, atunci probabil ca stii deja ca aproape toti antreprenorii spun, in interviurile pe care le dau, ca adora sa citeasca. Elon Musk spunea intr-un interviu, de exemplu, ca volumul lui Douglas Adams, „The Hitchhiker's Guide to the Galaxy” e cartea lui preferata si tocmai ea a fost cea care l-a inspirat sa puna bazele companiei SpaceX. Bill Gates, la randul lui, le trimite un newsletter lunar in care recomanda o carte celor care s-au abonat la site-ul lui. Antreprenorii nu citesc doar de dragul de a face asta. Citesc pentru ca acest obicei ii ajuta sa isi extinda cultura generala, dar si sa isi pastreze mintea ascutita. E un obicei pe care il poti prelua cu usurinta si tu, e suficient sa mergi intr-o librarie, sa alegi un volum care ti se pare interesant si sa incepi sa citesti macar cateva pagini pe zi. Daca nu vrei sa cutreieri librariile din lumea reala, ai la dispozitie si varianta magazinelor online. La un simplu search vei gasi o multime de carti interesante, pe care le poti adauga in cos si plati printr-un singur click.
Antreprenorii sunt, de obicei, oameni care au avut curajul sa incerce sa puna in practica o idee. In majoritatea interviurilor pe care le dau, aproape toti vorbesc despre cat de important e sa incerci sa iesi din zona ta de confort si sa stai fata in fata cu fricile tale. Iti e frica de bungee jumping? Atunci ar trebui sa incerci sa faci asta macar o data. Ti-e frica de caini? Propune-ti sa mergi in parc intr-o zi si interactioneaza cu primul catel pe care il vezi la plimbare cu stapanul. Te temi sa vorbesti in public? Incearca sa pregatesti o prezentare si sa-ti rogi colegii de la serviciu sa te asculte. In fiecare saptamana incearca sa faci ceva care sa te scoata din zona de confort. De ce spun antreprenorii ca vor sa iasa constant din zona lor de confort? Explicatia e, in mare, destul de simpla. Fac asta pentru ca o afacere nu va creste daca liderii ei nu cresc. Iar pentru a creste, ei trebuie sa isi depaseasca limitele in mod constant. Adica sa iasa din zona de confort.
In loc sa iti petreci timpul din metrou ascultand muzica, ai putea face ceva mult mai util. Iti poti antrena creativitatea, de exemplu. Un exercitiu interesant ar fi sa deschizi telefonul si sa iti propui sa iti notezi (zilnic) 10 idei de afaceri. Sau 10 idei care te pot ajuta sa ai o viata cat mai sanatoasa. 10 idei care te-ar ajuta sa iei o nota mai mare la urmatorul examen. 10 idei de retete pe care vrei sa le pregatesti pana la sfarsitul anului. Sau orice altceva. Un alt exercitiu util ar fi sa identifici, zi de zi, o nevoie si o solutie. Repetand acest exercitiu vei reusi sa iti dezvolti nu numai creativitatea, ci si abilitatea de a gasi solutii la diverse probleme cu care te confrunti, precum si pe cea de a gasi beneficii pentru tine si pentru oamenii din jurul tau. La o simpla cautare pe Google poti gasi o multime de asemenea exercitii inedite, recomandate de antreprenori, care te pot ajuta sa ramai creativ. De ce e important sa ramai creativ? Pentru ca, atunci cand reusesti sa ramai creativ, viata ta se imbunatateste considerabil.
Obiceiurile sanatoase si utile iti pot schimba, pe termen lung, stilul de viata. Prin urmare, ai putea sa incepi sa adopti cateva dintre acestea chiar de astazi.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212