7 obiceiuri care aduc succesul
obiceiuribune manieresuccesprima impresiecalatorie de afaceri
Ia aminte: Poti avea o multime de cunostinte in orice domeniu, dar pana nu demonstrezi, nu le detii.
Succesul tine de tot ceea ce inseamna a fi in fata tuturor. Pentru a avea succes trebuie sa te faci remarcat.
Prin adoptarea unor obiceiuri urmatoare, iti vei putea expune calitatile in fata lumii. Discret, evident.
1. Lauda-te discret
Daca incepi sa strigi in gura mare ce realizari si ce bunuri scumpe ti-ai achizitionat de curand, vei pierde in fata tuturor. Este normal sa vrei ca toata lumea sa stie ceea ce faci, dar fa-o discret.
Pentru inceput, poti incepe sa spui ca "m-am intors dintr-o vacanta in Noua Zeelanda pe care am avut-o datorita unor bonusuri primite pentru cresterea vanzarilor timp de un an". Ramai concentrat pe fapt si incluzi si o realizare adevarata, o poveste pertinenta.
Dar nu rezuma totul doar la tine. Da credit acolo unde datorezi. Recunoaste succesul colegilor si ai grija ca lauda sa fie reciproca.
2. Fii un bun comunicator
Te-ai intrebat vreodata de ce companiile sunt dispuse sa cheltuiasca o groaza pe bani pe departamentul de PR?
Motivul este ca o comunicare eficienta este extrem de importanta. Ai nevoie de cuvintele potrivite pentru a comunica drept si a nu da sansele unei interpretari gresite.
Care este arificiul? Alege-ti cuvintele cu grija, fii specific si acorda atentie contextului. Cuvintele pot fi interpretate intr-o maniera in care nu ti-ai dori. Sa relatezi doar esentialul ajuta. Dar daca nu spui nimic dragut despre oameni, nu ii deranja pentru nimicuri.
De asemenea, asculta-ti partenerul de discutie. Nu ii intrerupe daca nu si-au terminat ideea. Niciodata nu sti ce informatii valoroase poti gasi in acele propozitii carora nu le acorzi suficienta atentie uneori.
3. Fii un om cu experienta
Un om de succes este la curent cu tot ceea ce se petrece in jurul sau. Are opinii despre evenimentele curente si poate purta discutii cu oameni inteligenti. Pe o planeta globalizata, niciun om nu este o insula. Asa ca, "desteapta-te, romane". Nu este greu. Cumpara un ziar si iesi in lume.
4. Imbraca-te bine
Aspectul fizic este primul lucru pe care oamenii il vad. Si primul care va fi judecat. Imbraca-te in pas cu moda. Nu te feri, dar nici nu abuza de parfum sau de barbierit.
5. O atitudine pozitiva nu este de lepadat
Ti-ai petrecut vreo dupa amiaza cu un badaran si te-ai gandit la acel timp ca la cel mai bun pe care l-ai avut vreodata?
Cu siguranta nu. Nimanui nu ii place. Vrei sa fii inconjurat de oameni care sa radieze de bucurie. Dar si tu trebuie sa fii un izvor de inspiratie. Arata ca esti increzator si detii controlul destinului tau. Asa ca inceteaza sa mai fii persoana care se ingrijoreaza la orice pas. Grijile nu aduc niciun beneficiu. Dar zambetul, atitudinea pozitiva, da!
6. Calatoreste
Nu, sa te bronzezi printre nudisti nu se numara printre activitatile de acest gen. Este vorba despre largirea orizonturilor, de a merge intr-un loc diferit. Cand calatoresti, esti curios sa cunosti alte culturi. O persoana care calatoreste are povesti interesante de spus. Are experienta sunetelor, aromelor si obiectivelor turistice pe care unii oameni nu le cunosc. Iar calatorul este disponibil sa le impartaseasca.
7. Bunele maniere
Iti place sau nu, bunele maniere joaca un rol important pe un drum lung. Si este vorba despre manierele de scoala veche, despre tratarea femeilor ca doamne, de a da mana cu strainii pe care ii intalnesti.
Oamenii tin cont de acete aspecte minore si pun o bila alba. Iata cam ce maniere sunt demne de urmat:
- sa deschizi usa femeilor
- sa lasi pe altii sa treaca primii
- sa spui "multumesc" si "te rog"
- sa te uiti in ochii oamenilor cu care vorbesti
- sa nu intrerupi persoanele care vorbesc
- sa nu juri
- sa nu te culci cu sotia sefului (gluma, gluma, dar se intampla).