3 lucruri de care tine cont un CEO bun
ceoserviciusfaturiseftop
A fi sef implica o responsabilitate uriasa. Echipe de oameni asteapta sfatul tau, proiectele depind de tine, iar munca ta se reflecta la finalul anului in cifra de afaceri. Totusi, pentru a fi un sef bun este nevoie de mai multe calitati, nu doar de cele profesionale.
Desi fisa postului prevede clar atributiile pe care le ai in fruntea unei companii sau a unei echipe mai mici de oameni, pentru a fi un CEO de succes trebuie sa privesti dincolo de obligatiile profesionale.
In spatele documentelor, hartiilor, rapoartelor, deadline-urilor si proiectelor tale se afla oamenii pe care ii conduci. Acestia sunt, inainte de a fi angajati, oameni, si acelasi lucru asteapta si de la tine. Nu poti conduce o companie ai carei angajati nu-i cunosti cu adevarat, alaturi de care nu petreci timp sau pe care nu incerci sa ii ajuti sau sa ii intelegi.
Oamenii care te urmeaza trebuie sa fie motivati, sustinuti, sa se simta apreciati si sa le fie respectata munca. Astfel, productivitatea lor va creste substantial, iar atmosfera de la serviciu va fi foarte relaxanta. Veti forma o familie invincibila si veti ajunge pe culmile succesului cu totii.
Autoeduca-te sa fii un sef implicat. Rezultatele nu vor intarzia sa apara si vei fi impresionat de cat de mult inseamna gesturile mici pentru angajatii tai.
Citeste si:
Toti cetatenii UE vor beneficia de asistenta consulara
Iata cele mai importante trei lucruri de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa primesti diploma de "Cel mai bun sef" de la echipa ta:
1.
Comunicati individual sau in grupe cat mai restranse
In functie de cat de mare este compania sau cat de multi oameni ai in subordine, aranjeaza grupe cat se poate de reduse de oameni si organizeaza o sedinta un pic altfel. Incearca sa le aflii problemele, si sa gasiti impreuna solutii.
Simplul fapt ca se impartasesc unele suferinte poate insemna enorm pentru o persoana.
2.
Ofera propriul exemplu, nu impune standarde cu forta
Este dovedit stiintific faptul ca oamenii au o tendinta de a copia ceea ce vad in jur, mult mai mare decat au tendinta de a urma ordine.
Se intampla mai ales in copilarie, dar fenomenul are puternice manifestari pe tot parcursul vietii. Daca vrei ca echipa ta sa fie implicata, serioasa, punctuala si muncitoare, tu esti primul care ar trebui sa dai dovada de aceste calitati.
3.
Investeste in oameni
Nimeni nu s-a nascut perfect. Oamenii pot invata, se pot dezvolta si pot deprinde noi abilitati. Nu cauta angajatul perfect pentru ca vei pierde foarte mult timp. Ideal ar fi sa cauti oameni capabili sa invete si, mai ales, dispusi la acest efort.
Astfel, iti poti forma dupa bunul plac angajatul perfect pentru tine.
Citeste si:
APseudo ex-libris
Sursa foto: pexeles.com