1. Internetul creste mai mult decat ne-am fi imaginat vreodata, in fiecare an
Unii experti spun ca internetul creste cu cativa exabiti in fiecare zi. Pentru a intelege mai bine, va putem spune ca un exabit echivaleaza cu 250.000 de dvd-uri.
Dupa exabit, urmeaza zetabitul, care echivaleaza cu 1.000 exabiti. In 2011, niciun centru de date nu detinea un zetabit de informatie. Pana in 2016, estimeaza Cisco, centrele de date vor procesa 1,3 zetabiti de informatii, in fiecare an. Acest volum echivaleaza cu trimiterea tuturor filmelor din lume prin intermediul internetului, catre utilizatori, la fiecare trei minute.
2. Big Brother detine cele mai mari centre de date
NSA (National Security Agency) din SUA construieste un centru de date de 2 miliarde dolari in Utah, pentru a deveni primul "depozit digital" din lume, unde va fi procesat un yotabit de date (1.000 zetabiti/1.000.000 exabiti).
3. Apple spune ca detine cele mai verzi centre de date din lume
Pentru a da viata iCloud-ului, Apple a construit numeroase centre de date. Dupa ce Greenpeace a acuzat Apple ca polueaza mediul inconjurator, prin utilizarea centrelor de date alimentate cu energie electrica obtinuta din pacura, Apple a ripostat. A construit cele mai ecologice centre de date, functioneaza 100% pe baza energiei regenerabile si foloseste cele mai multe panouri solare din SUA.
4. O mare parte din internet inseamna Facebook
In septembrie, Facebook a depasit 1 miliard de utilizatori. Facebook acapareaza o buna parte din internet. A insumat una din cinci vizualizari de pagini web la nivel global, in 2012. Facebook stocheaza 220 miliarde fotografii. Pe Facebook, au rulat 210.000 ani de muzica.
5. Oamenii folosesc internetul mobil pentru a ramane sanatosi
Circa jumatate dintre utilizatori americani detin un smartphone. Dincolo de functiile obisnuite, americanii folosesc smartphone-urile pentru a-si verifica starea de sanatate. 52% dintre utilizatorii de telefoane inteligente aduna informatii medicale de pe internet. Circa 20% folosesc aplicatii de sanatate, de dieta si fitness.
6. Oamenii folosesc internetul mobil pentru operatiuni bancare si comerciale
33% dintre utilizatorii de smartphone-uri si internet mobil folosesc webul pentru operatiuni bancare. 27% dintre acestia cumpara diverse bunuri si servicii cu ajutorul smartphone-ului. 25% dintre utilizatori efectueaza plati online. 7% au cumparat un produs in cadrul unei licitatii, potrivit unui studiu NCSA.
7. Jumatate dintre americani urmaresc programele tv pe internet
8. Internetul de mare viteza poate determina o economie de 8.000 dolari pe an
O familie din SUA poate economisi 8.400 dolari pe an, daca dispune de o conexiune rapida la internet. Oamenii folosesc internetul pentru a cauta oferte speciale si compara preturile mai usor.
9. "Viteza mare" a internetului este un termen relativ
Viteza medie globala de descarcare este de 580 Kbps, sustine Pando Networks, care a analizat 27 milioane descarcari de la 20 milioane de calculatoare din 224 de tari.
In SUA, downloadul are o viteza usor mai ridicata, de 616 Kbps. Coreea de Sud dispune de cel mai rapid internet, cu o viteza medie de 2.202 Kbps, urmata de Romania (1.909 Kbps) si Bulgaria (1.611 Kbps).
10. Prea mult internet dauneaza sanatatii
Oamenii care petrec prea mult timp pe internet tind sa fie mai stresati, mai deprimati. Utilizatorii simt ca nu se pot relaxa, nu se pot deconecta niciodata si acest fapt ii deprima.