Shopping online versus shopping offline
shopping onlineshopping offlineubercard bancardiferenta preturiarmoretail data monitoring
Retail Data Monitoring a realizat un studiu pentru ARMO si a stabilit ca preturile sunt mai mici ,in medie cu 38%, pentru aceleasi produse si pentru acelasi retailer, daca sunt cumparate online
Este mai bine sa cumperi produsele prin internet ? Din anumite motive, da . Cumparatorul cumpara mai ieftin online decat daca ar cumpara din magazin -offline. In ceea ce priveste distribuitorul face si el niste economii majore, ceea ce-i permite sa aiba profit chiar daca scade preturile.
Asociatia Romana a Magazinelor Online (ARMO) a prezentat studiul facut pe aceste teme de catre compania Retail Data Monitoring.
Concluzia generala este ca patru din zece produse sunt mai scumpe in magazinele clasice decat in cele online. Cu cat mai scumpe ? Cu 38% mai scumpe, adica in medie cu 51 lei. Procentual, diferenta de pret este de 6 %. Daca cumperi un televizor din magazin, te costa, in medie, cu 212 lei mai mult decat daca il cumperi de la acelasi retailer, online.
Florinel Chis, directorul executiv ARMO a declarat : “ „Diferenta de pret intre offline si online se datoreaza costurilor mai mari asociate operarii unui magazin fizic, respectiv, chirie, intretinere, depozit, costuri mai mari de personal. (…) In afara de faptul ca pentru 88% din produsele analizate pretul practicat online este mai mic sau egal cu cel din offline, clientul are si avantajul unei metode rapide si comode de a face cumparaturi, evitand aglomeratia din magazine, o disponibilitate mai mare a produsului si posibilitatea de a compara preturile din mai multe magazine”.
Fara indoiala ca este moderna cumpararea online. Dar, uneori, modernitatea costa .Tocmai ce ne-a anuntat, specialistul in VTC, Uber, ca i-au fost piratate datele a 57 milioane utilizatori ...in 2016 ! Pana acum, “mucles” ! Utilizarea cardurilor bancare si a aplicatiilor smartphone inteligente sunt un cutit cu doua taisuri.
Pana una-alta, iata cateva diferente de pret semnificative, care ar putea inclina balanta spre comportamentul de “shopping online”.
- fiare de calcat – mai scump in magazin clasic cu 57 %;
- monitoare – mai scump cu 45%;
- electrocasnice mici – 38%;
- masini de spălat rufe - 36%;
- frigidere – 36%;
- televizoare -34%;
- aspiratoare – 34%;
- telefoane mobile – 27%;
- laptopuri – 20%.
Informatiile au fost preluate din articolul “ Patru din zece produse sunt mai scumpe în magazinele clasice decât în cele online”, Gabriel Bucur, New Money, 23.11.2017