Prima fabrica de sarmale din Romania
afaceriidei de afaceriafaceri pe timp de crizasarmale
Bajko Laszlo din Gheorgheni, judetul Hargita, a deschis prima fabrica de sarmale din tara. El afirma ca oamenii sunt extrem de ocupati si au inceput sa aiba mai multe job-uri. Astfel, gospodinele s-ar bucura enorm daca ar putea avea astfel de produse la indemana.
"Vedeti ca in magazine se gasesc tot mai multe preparate gata facute, friptura, salata de boeuf, tot felul de aperitive, chiar si supe, dar nimeni nu s-a gandit pana acum la sarmale. In plus, pregatirea acestui fel de mancare necesita foarte mult timp, pe care femeile din ziua de azi nu il mai au", a spus investitorul.
El a cumparat un grajd in paragina, pe care l-a transformat complet pentru a-l face util prepararii felului de mancare. L-a compartimentat in incaperi invelite in gresie si faianta, dotate cu instalatii de ultima generatie pentru a obtine un mediu steril. Pentru inceput a angajat doar patru persoane.
"La inceput vom avea o perioada de proba, in sensul ca am angajat patru persoane care sa pregateasca manual sarmale dupa o reteta traditionala secuiasca. Daca vom avea cerere mare vom angaja personal suplimentar, ne-am gandit sa avem cu totul 14 muncitori care vor pregati 4.000 de sarmale pe zi", a afirmat patronul fabricii.