Ce riscati daca neglijati managementul financiar. Metoda sigura prin care veti lua cele mai bune decizii
management financiarinvestitie firmadictionari termeni financiari
Toate afacerile incep cu o investitie initiala, asa cum s-a intamplat si cu afacerea dvs. Sigur ati fost foarte atent la cum ati utilizat banii, stiati exact de ce resurse dispuneti si era usor sa analizati care sunt actiunile care va aduc castiguri sau pierderi.
Ei bine, si acum, cand afacerea s-a dezvoltat, este necesar sa procedati la fel, tot timpul! Numai ca este mult mai greu, stim acest lucru. Asa este definit, de fapt, managementul financiar: o analiza permanenta a modului in care sunt obtinute si utilizate fondurile banesti. Desigur, scopul este imbunatatirea eficientei, cresterea profitului, maximizarea valorii firmei. Iar cuvantul-cheie este permanenta.
Lucrarea
contine tot ce aveti nevoie, de la
Dictionar de termeni financiari si Reglementari, pana la chestiunile de detaliu ale domeniului, care implica, de exemplu,
Rata excedentului brut de exploatare, Indicatorii politicii de dividend sau Lichiditatea imediata in marime absoluta. De asemenea, numeroasele exemple, va vor ajuta sa intelegeti imediat toate aspecte, inclusiv cele complexe, de stricta specialitate. (
...detalii aici>>)
Foarte importante sunt capitolele de analiza, care explica impecabil cum se calculeaza si ce relevanta au diversi indicatori financiari, cu exemple practice:
1. Rata indatorarii
2. Rata de acoperire a dobanzilor
3. Rata de rotatie a stocurilor
5. Rata rentabilitatii financiare
6. Rata profitului net
7. Rata de finantare a investitiilor anuale etc.
Indiferent de marimea si de natura afacerii pe care o conduceti, este esential sa cunoasteti in permanenta care sunt resursele de care dispuneti, cum puteti sa le folositi cat mai eficient pentru a obtine rezultatele dorite, care sunt actiunile care va aduc castig sau pierdere.
Fara un management financiar eficient, o firma poate ajunge foarte usor in colaps financiar sau poate rata oportunitati importante de investitii.
1. Gestionati eficient fluxurile de numerar in cadrul companiei;
2. Influentati direct profitabilitatea afacerii, printr-un control adecvat al finantelor;
3. Reactionati corespunzator in cazul riscurilor - competenta foarte apreciata si care este specifica expertilor financiari de top; (
...detalii aici>>)
4. Stiti ce decizii trebuie luate, pe baza situatiilor anterioare, pentru ca firma sa isi maximizeze profitul;
5. Stiti sa gestionati finantele unei afaceri in diferite medii, fie ca vorbim de companii mici si ambitioase, companii cu o crestere dinamica, companii high-tech, companii mature sau companii aflate in pragul falimentului si care au nevoie de finante pentru reorganizarea si repornirea activitatii;
Tineti cont ca managementul financiar performant presupune trei procese importante:
-
Planificarea evolutiei firmei pe termen scurt, mediu si lung (1-3-5 ani) in concordanta cu strategia si obiectivele acesteia.
-
Monitorizarea rezultatelor obtinute (pregatirea rezultatelor financiare: rapoarte, balante, situatiilor financiare) (...detalii aici>>)
-
Analiza financiara a rezultatelor obtinute prin prisma rapoartelor de management (interpretarea rezultatelor obtinute, comparatia lor cu cele bugetate, identificarea unor masuri ce se impun in cazul in care rezultatele realizate deviaza in sens negativ fata de cele planificate).
Fara un management financiar profesionist, firma poate ajunge usor in situatii de criza si nu poate lua masurile necesare pentru a se redresa. De asemenea, nedispunand de analize relevante, poate rata oportunitati majore de dezvoltare. Nu va fi cazul pentru firma dvs., daca sunteti informati asa cum trebuie. Cu CD-ul
Ghid practic de Management financiar veti economisi timp si bani!