Business-uri bazate pe produse
Intr-adevar, este mai simplu sa demarezi o afacere in domeniul furnizarii de servicii, dar poti vinde la fel de bine si unele produse, care nu sunt costisitoare si depinde de un lant de aprovizionare. Incheie un parteneriat cu o companie care se va ocupa de livrarea produselor sau ofera produse la comanda, astfel incat sa nu fii nevoit sa detii un stoc urias; actioneaza in functie de cererea clientilor si consumatorilor.
Ocupa-te de nisele de pe piata
Iti trebuie timp pentru a deveni un expert sau guru in campul tau industrial, astfel incat ar fi bine sa incepi chiar acum sa deprinzi misterele antreprenoriatului, sa-ti faci contacte si sa infiintezi o baza de clienti. Toti antreprenorii vor sa aiba in spate o echipa buna si nu ai nevoie de un site, produs sau program de instruire, pentru a incepe aventura antreprenoriala.
Deschide un magazin!
Acum este foarte simplu sa deschizi un magazin online; costurile sunt infime. Nu vei avea nevoie de un magazin fizic. Concentreaza-te asupra marketingului, customer service-ului si dezvoltarii unor produse de exceptie. Exemplele romanesti de succes sunt multiple.
Fa-ti un blog
Bloggingul este destinat celor care stiu sa scrie si poate reprezenta o activitate profitabila. Infiintarea unui blog nu costa nimic, dar ai nevoie de o implicare majora.
De ce sa te limitezi doar la mediul online?
In prezent, este mai usor sa demarezi o afacere in mediul online si apoi sa o tranzitezi in mediul "fizic". Site-urile de multifinantare (vezi aici o analiza despre crowdfunding) precum Kickstarter ne permite sa strangem bani pentru a realiza un proiect, pentru a fructifica o idee de afaceri.
Are cineva nevoie de un asistent personal?
Vrei sa incepi o afacere cu zero lei? Transforma-te in personal assistant pentru oamenii de afaceri. Promoveaza-te in aceasta nisa; ii ajuti sa-si organizeze programul, sa-si monitorizeze emailurile, zborurile cu avionul, le faci rezervari, administrezi pagina lor de Facebook etc.
Ce este mai simplu pentru tine?
Cele mai ieftine business-uri online vor depinde de aptitudinile tale. Daca esti un bun programator, vei avea oportunitati diferite fata de acel "Steve Jobs" al ideilor, care dezvolta afacerile bazandu-se pe pura viziune. Nu exista o simplitate in privinta afacerilor online, ci unele afaceri sunt mai simple decat altele, pot fi infiintate mai usor. Mizeaza pe acele idei de afaceri online care nu necesita mult timp si sume considerabile de bani.
Viata de freelancer
Poti oferi servicii in calitate de freelancer. Poti sa te inscrii pe anumite site-uri de specialitate, fara sa platesti nimic. Nu este o afacere pe termen lung, dar poate reprezenta acel "bulgare de zapada", care devine tot mai mare si in final, vei ajunge un antreprenor in toata puterea cuvantului.
Informatia, mai importanta decat orice serviciu sau produs
Construieste un sistem care ofera continut interesant. Obtine datele de contact ale companiilor si vinde-le continutul respectiv. De exemplu, poti infiinta un site imobiliar despre piata din Bucuresti, oferind informatii exclusive, pe bani buni.
Nu exista o cale usoara!
Daca demarezi acum o afacere online, ai doua optiuni: fie investesti inutil niste bani, fie iti sufleci manecile si te promovezi. Inaugurarea unui site nu este punctul final, ci doar inceputul. Ai nevoie de bani si eforturi concentrate, pentru a razbi. (via free-ebooks.com)