10 afaceri care pot fi demarate cu mai putin de 500 de euro
rentrop & stratoncdidei de afaceririscuriexplicatiivenituriprofituriconsultantabusiness
Cat mai valoreaza 500 de euro in ziua de astazi? 20 de milioane de lei "vechi"? Daca ar fi sa te gandesti la un produs pe care ti-l poti achizitiona cu 500 de euro, oferta ar fi limitata... Un laptop modest? Un televizor ceva mai rasarit? O masina second hand, adusa din Germania, care trebuie inmatriculata in Romania? Un telefon care sa te scoata in evidenta?
Cat despre servicii si divertisment, ai putea investi intr-un curs de pregatire sau o vacanta, dar intrebarea esentiala ramane aceeasi: Cu ce te alegi?
De-a lungul timpului, in cunoscuta revista "Idei de Afaceri", Rentrop & Straton a prezentat nu mai putin de 2.500 de oportunitati de afaceri si toate spuneau un singur lucru: Imposibilul nu exista si cel mai mult conteaza mentalitatea de invingator.
Una din afaceri o puteti demara pe balcon... Pentru alta, aveti nevoie de un echipament de doar 100 de euro... De asemenea, puteti demara o afacere cu un singur aparat de fotografiat ceva mai performant si nu vorbim despre fotografia de nunta!
Produse artizanale? 3.000 de lei pe luna lucrand doar la sfarsit de saptamana? Activand la domiciliu, in domeniul artizanal, puteti castiga mult mai multi bani decat "la patron".
Elementul comun al afacerilor mentionate este Accesibilitatea. Nu va trebuie spatiu. Nici angajati. Nici imprumuturi bancare. Cunostintele in lumea business-ului le dobanditi pe parcurs, ca si experienta. Nimeni nu s-a nascut antreprenor, ci a devenit astfel!
Care sunt principalele avantaje ale afacerilor analizate in acest material?
- Afacerile necesita un capital de inceput foarte modest, de cel mult 500 euro
- Activitatea este simpla, nu aveti nevoie de "training"
- Produsele si serviciile au deja piata, sunt cautate de clienti
- Profitul potential pe luna este foarte bun, in conditiile in care munciti 8 ore pe zi
- Concurenta este redusa
Bine, bine, dar de ce ati cumpara un asemenea
CD? Pentru ca informatia inseamna bani. Unii antreprenori au spus sus si tare ca ar prefera sa detina INFORMATIA, ci nu banii, deoarece asa pot obtine venituri mai generoase.
Specialistii vorbesc despre situatia pietei, capitalul initial necesar, etapele demararii afacerii, organizarea activitatii, venituri, cheltuieli, profit, factori de risc si de succes, furnizori de echipamente etc.
Ca intotdeauna, acestia mizeaza pe explicatii simple, convingatoare, lasand deoparte limbajul intortocheat din "dictionarele de afaceri", care nu fac altceva decat sa ne bage in ceata.
Au trecut vremurile in care unii antreprenori se bazau doar pe modelele internationale de afaceri. Astazi, trebuie sa adaptam planul de afaceri la situatia din Romania. Astfel, redactorii au analizat situatia pietei romanesti si au discutat cu intreprinzatorii autohtoni.
Cat va costa acest CD? Doar 10 euro. De multe ori, trecem pe langa agentiile LOTO cu 50 de lei in buzunar si evitam riscul, ne spunem in sine ca "nu avem cum sa castigam...".
Am intalnit antreprenori foarte suparati pe mediul de afaceri din Romania si acestia nu vor investi, cu siguranta, nici macar 10 euro in achizitia unui CD care le-ar putea schimba viata. "La ce imi trebuie mie?", aceasta este intrebarea pe care o adreseaza intotdeauna.
Totusi, ce oportunitati de afaceri mai poti cumpara cu 10 euro? Cat costa o ora de consultanta specializata in business? 49,05 lei cu TVA inclusa? Nici vorba. O expertiza "specializata" iti ofera foarte putin pentru banii dati.