Antreprenor: 33% dintre angajatii statului stau degeaba, iar cei care muncesc ii sustin
locuri de muncaserviciu la statmediul privatsalariati
"33 la suta din angajatii statului stau degeaba si alti 33 la suta trebuie supravegheati ca sa isi faca treaba", afirma antreprenorul Dragos Anastasiu.
Prezent intr-o emisiune de televiziune, antreprenorul Dragos Anastasiu a prezentat o analiza asupra situatiei angajatilor din sectorul public.
Intrebat daca la stat sunt prea multi angajati, antreprenorul a spus ca: "avem undeva la 33 la suta oameni care nu fac aproape nimic. 33 la suta oameni care fac daca stai cu biciul, 33 oameni care fac. Asta inseamna ca daca renunti la 30 la suta din aparatul bugetar nu se intimpla mare lucru, intrebarea e cum ii depistezi?
Cand vine seful si zice: hai sa ne despartim de colegii care nu fac nimic intervine mila. Cine are mila asta? Aia 33 care fac treaba. Avem sentimentul de colectivism in noi. Aia care sunt buni si ar putea fi platiti cu 33% mai mult, din solidaritate prost inteleasa ii pastreaza si pe ceilalti".
Citeste si:
Retelele sociale au conectat lumea, dar au indepartat oamenii
Declaratiile antreprenorului vin in contextul in care angajatii de la stat sunt acuzati de faptul ca nu isi desfasoara activitatea profesionala conform fisei postului. De asemenea, exista teorii conform carora angajatii din sectorul public nu sunt evaluati in functie de calitatea muncii pe care o presteaza, ci in functie de cantitate, de orele si saptamanile muncite.
Lipsa unei evaluari obiective a profesionalismului angajatilor din sectorul public duce la incompetenta unor institutii publice, in care functionarii fie nu pot sa isi faca treaba, fie nu vor si sunt neglijenti.
Piata fortei de munca cunoaste o schimbare radicala in ultimele luni. Dupa ce, ani de zile oamenii isi cautau locuri de munca ln mediul privat, in acest moment cei mai multi oameni isi doresc un loc de munca la stat. Acestia argumenteaza optiunea prin faptul ca serviciul la stat presupune mult mai putina munca, dar si stabilitate pe viitor.
Citeste si:
Un produs de baza pe mesele romanilor va deveni un lux
Sursa foto: pexeles.com