De ce renunta unii angajati la joburile lor, la scurt timp dupa ce le-au obtinut
equifaxstudiisuaangajatidemisiitalente
40% dintre angajatii care au demisionat in 2013 au facut acest lucru in primele sase luni de la angajare, informeaza un studiu Equifax, citat de Inc.com.
16% dintre angajatii care au plecat de bunavoie au facut acest lucru in primele 12 luni de la obtinerea jobului.
Directorul de produse de la Equifax Workforce Solutions, Kristen Lewis, spune ca multi angajati abordeaza noile locuri de munca in speranta ca se vor integra imediat.
Cel mai des demisioneaza angajatii platiti "cu ora", comparativ cu cei care primesc un salariu.
Totusi, dupa cum precizeaza Lewis, asta nu inseamna ca factorul financiar este definitoriu pentru decizia celor care demisioneaza. 44% dintre angajati accepta sa ramana intr-o companie, intr-o alta functie, chiar si daca li se reduce salariul. "Cultura si oportunitatea joaca un rol esential", explica Lewis.
64% dintre angajatii noi din retail si 66% din zona serviciilor ospitaliere isi abandoneaza jobul dupa maximum un an de activitate.
De asemenea, industria financiara - unde multi angajati sunt temporari - inregistreaza o situatie asemanatoare: 65,7% dintre angajatii noi prefera sa-si caute alt loc de munca, in decursul unui an.
In industria informationala, procentul este de 43%. In zona serviciilor financiare, ajunge la 37,5%. In industria medicala, procentul orbiteaza in jurul valorii de 37%.
De asemenea, per ansamblu, angajatii sunt mai predispusi sa plece in primele sase luni de zile, decat intr-un an.
Demisia la nivel general a crescut cu 3,5% in 2013, potrivit Equifax. Plecarile angajatilor sunt considerate "un semn pozitiv" pentru economia americana, indicand ca piata are destule joburi, incat sa permita zborul din floare-n floare.
Multe companii se lauda cand "exporta angajati", considerand ca au devenit adevarate pepiniere pentru cresterea si dezvoltarea talentelor profesionale. Totusi, incotro se indreapta trendul de pe piata muncii din SUA si nu numai?