Recuperarea debitelor prin firme specializate
creantedebiterecuperarea debitelor
Pentru a recupera debitele puteti apela la o firma specilizata in acest domeniu.
Daca decideti sa apelati la o astfel de firma recuperatoare trebuie sa aveti in
vedere faptul ca aceasta va aplica un comision pentru serviciile oferite.
Comisionul va fi aplicat fiecarui debit efectiv recuperat si primit de catre dvs. Comisionul va fi calculat si perceput pentru sumele (debitele) efectiv recuperate de catre dvs. pentru perioada dupa semnarea contractului si pana la incetarea acestuia.
Personalul unei firme de recuperari de debite este format din consilieri juridici cu experienta specializati in executare silita, recuperare creanta, drept comercial, drept financiar.
O astfel de societate de recuperare de debite se bazeaza de obicei pe principiul recuperare debit- plata, adica daca nu recupereaza banii nu sunt platiti de catre client.
Daca apelati la societatile specializate in recuperarea debitelor iata care sunt etapele ce vor urma:
1. Semnare CONTRACT
Se semneaza contractul de recuperare creante cu firma creditoare.
Dupa semnarea contractului urmeaza ca firma recuperatoare sa intocmeasca un dosar complet, compus din toate actele ce stau la baza litigiului (avize, facturi, contracte, corespondenta, plati partiale, etc.).
2. Investigare DEBITOR
Societatea de recuperare debite face o investigare a existentei debitorului, cu identificarea sediului, asociatilor, a domiciliului acestora, a administratorilor, a bunurilor inscrise in arhiva de garatii reale, etc.
3. Verificare juridica DEBITOR
Se verifica daca debitorul mai are inregistrate alte dosare de judecata sau de executare silita. Toate aceste demersuri sunt integral in sarcina societatii recuperatoare.
4. Contactare DEBITOR
Societatea recuperatoare va contacta debitorul pentru a stabilii daca o varianta amiabila de recuperare a creantelor dvs. este posibila.
5. Somatie scrisa la DEBITOR
In continuare, se emite o somatie scrisa in numele societatii recuperatoare, in urma careia se solicita debitorului stabilirea unei intalniri pentru a discuta termenul si modalitatea de plata.
6. Procedura JURIDICA
Daca dupa un timp stabilit, impreuna cu dvs. si debitor creanta nu este achitata, se trece la procedura judiciara, societatea recuperatoare reprezentand interesele dvs, in fata instantei de judecata si in fata executorului judecatoresc.
7. Recuperare CREANTE
Recuperarea propriu-zisa a creantelor dvs. si transferul acestora in contul dvs.
8. Incheiere CONTRACT
Transferul catre societatea recuperatoare a sumei ce reprezinta onorariul stabilit si incheierea oficiala a contractului.