SONDAJ RENTROP & STRATON MARKET RESEARCH: Cel mai insuportabil coleg
rentrop & stratonrentrop & straton market researchcolegimuncaigiena
Nu este intotdeauna usor sa traiesti zi de zi alaturi de colegi pe care nu tu, ci soarta sau sefii ti i-au desemnat. Pentru salariatii care lucreaza intr-un birou, cel mai groaznic cosmar este sa aiba drept vecin un coleg nesuferit. Dar care este mai rau? Cel care sporovaieste intr-una sau cel care vorbeste prea tare? Barfitorul sau lenesul? Conform unui sondaj realizat de Rentrop & Straton Market Research pe acest subiect, temerea cea mai rea a unui salariat care lucreaza la birou este sa suporte un coleg care il lucreaza pe la spate (31%).
In ordinea indicata de respondenti, in topul colegilor insuportabili urmeaza cei care au probleme de igiena si miros urat (22%), cei care se pretind atotstiutori (19%), cei care se plang tot timpul (8%), cei lenesi, care fac mereu mai putin decat ceilalti (8%) si cei care vorbesc prea tare la telefon (4%).
Care vi se pare cel mai insuportabil coleg de birou? Cel care:
* sporovaieste intr-una, isi etaleaza viata personala, mananca zgomotos, este barfitor
Motivul considerat de cei mai multi respondenti drept criteriu de apreciere a celui mai nesuferit coleg, si anume faptul ca ii "lucreaza pe la spate", este invocat indeosebi de catre cei care isi desfasoara activitatea in birouri mici, cu 1-3 colegi (42% din respondentii apartinand categoriei mentionate au ales aceasta varianta), dar si de catre cei care lucreaza in birouri mari, cu 7 sau mai multi colegi (25% din respondentii categoriei). In schimb, respondentii care lucreaza in birori medii, cu 4-6 colegi, au invocat mai ales faptul ca respectivul coleg este lenes si face mereu mai putin decat ceilalti (27%).
40% din participantii la sondaj lucreaza intr-un birou mic, cu 1-3 colegi, mai mult de un sfert au 4-6 colegi (26%), iar 28% lucreaza in birouri mari, cu 7 colegi sau mai multi.
Cu cati colegi lucrati in birou?
Cei mai multi dintre participantii la sondaj sunt femei (79%), cu varste de 36-45 ani (40%) sau 46-55 ani (34%), din Bucuresti (38%) si din Transilvania (24%).