Radiatiile emise de telefon afecteaza memoria adolescentilor
sanatatewirelessstudiu medicalradiatiiradiatii telefon
Campurile electromagnetice de radiofrecventa pot avea efecte adverse asupra dezvoltarii performantei memoriei anumitor regiuni ale creierului expuse in timpul utilizarii telefonului mobil, releva un studiu realizat pe aproape 700 de adolescenti in Elvetia.
Telefonul mobil a devenit un accesoriu nelipsit din buzunarele si posetele adolescentilor. Mai mult decat atat, parintii au inceput sa le ofere copiilor telefoane la varste tot mai fragede, fara sa fie constienti de pericolele la care ii expun pe cei mici. Potrivit specialistilor, principalele pericole sunt legate de sanatate. Atat ochii, cat si creierul sunt organele cele mai afectate de folosirea in exces a telefonului mobil, insa problemele medicale pot fi diverse, fie generate de acest comportament, fie amplificate.
Pe langa riscul sanatatii, copiii si adolescentii care au acces nelimitat sau necontrolat la telefoane, se expun si unui mare pericol social, fiind vulnerabili in fata persoanelor rau intentionate din mediul online.
Referindu-ne la sanatate, specialistii trag un puternic semnal de alarma, dupa ce au conturat concluziile unui studiu efectuat pe 700 de adolescenti in Elvetia. Conform acestei analize, expunerea la RF-RMF provenite din dispozitivele de telecomunicatii wireless si performantele memoriei adolescentilor sunt in stransa legatura.
Citeste si:
Primaria Bucuresti are propriul program Rabla: 5.000 de vouchere de 9.000 de lei prima de casare pentru autovehicule uzate
Swiss Tropical and Public Health Institute, coordonatoarea acestui studiu, a descoperit faptul ca expunerea indelungata la RF-EMF are un efect negativ asupra capacitatilor memoriei figurative a adolescentilor.
Memoria figurativa este localizata in partea dreapta a creierului, iar dupa utilizarea indelungata de telefonului mobil, zona devine mult mai pronuntata.